Jquery Lazy Load Nasıl Kullanılır?

Jquery Lazy Load Nasıl Kullanılır?

Fotoğraflarla desteklenen bir blog sayfasına girdiğinizi düşünün. Sayfayı aşağıya kaydırdıkça fotoğraflar, resimler yükleniyorsa işte bu sitede Lazy loading kullanılmış demektir. İmajlar, kullanıcının görüş alanına girdiği zaman, yani ihtiyaç olduğu anda yüklenir. İhtiyaç duyulmadığı zamanlarda görseller yüklenmez. Bu makalede Wordpress ve Lazy Load ilişkisinden bahsedeceğim.

Lazy Load Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Lazy Load’ın birçok avantajı var. Öncelikle kullanıcının görmesine gerek olmadığı zamanlarda görselleri, resimleri, fotoğrafları yüklemez. Ancak kullanıcı sayfayı aşağıya kaydırınca bunları gösterir. Bu da kullanıcı tarafında sayfanın daha hızlı açılması ve site sahibi tarafında sunucuya daha az yüklenilmesi anlamına geliyor. Sayfanız hızlı yüklendiği için ziyaretçilerin sayfadan çıkma oranını da olumlu olarak etkiler. SEO teknikleri arasında yer alan Lazy Load, Google’ın site hızını önemsemesinden dolayı Google sıralamalarında daha üst sıralara çıkmanız için yapmanız gerekenlerden biri.

[postlink id=”2276″ title=”Wordpress Sayfalarını Hızlandırma”]

Wordpress’te Lazy Load Nasıl Kullanılır?

Wordpress’te Lazy Load kullanımı iki farklı şekilde mümkün. Eğer temanızı siz hazırlıyorsanız ve kodlamaya hakimseniz tema dosyalarına müdahale ederek Lazy Load’ı sayfanıza entegre edebilirsiniz. Ama ben Wordpress eklenti ile Lazy Load kullanımından bahsetmek istiyorum.

Wordpress Lazy Load Eklentisi Admin Paneli
  1. Öncelikle sayfanızın admin panelinde eklentiler sayfasında Lazy Load olarak arama yapın ve karşınıza çıkan Lazy Load eklentisini yükleyin.
  2. Lazy Load eklentisinin ayarlarına girdiğinizde Lazy Load Activation ve Lazy Load Images sekmesinin altındaki seçeneklerin tamamının ON olduğuna emin olun. Muhtemelen varsayılan olarak ON işaretli gelecektir. Bu seçenekler sayfadaki çoğu görselin Lazy Load özelliğinden faydalanmasını sağlayacaktır. Özellikle bu eklentiden faydalanmak istemediğiniz alanların işaretini OFF yapabilirsiniz.
  3. Sonrasında Save Changes (Değişiklikleri Kaydet) butonuna tıkladığınızda sitenizde Lazy Load’ın etkisini görebilirsiniz.

Lazy Load kullanımı özellikle seyahat sitesi ya da e-ticaret gibi, alışveriş siteleri gibi görsel sayısının fazla olduğu sitelerde mutlaka kullanılmalı. Wordpress’te Lazy Load kullanarak imaj yüklemek eklentiyle birlikte gördüğünüz gibi son derece kolay.

Popular Tutorials

Wordpress Çoklu Dil Seçenekli Site Nasıl Yapılır?

Çoklu dil seçeneklerine sahip web siteleri genellikle firma siteleri veya ajans siteleri…

Ücretsiz Cloudflare CDN Kurulumu, Kullanımı ve Ayarları

Cloudflare, ücretsiz CDN hizmeti veren bir firma ve web sitelerimizin performansını artırmayı…

Wordpress Hataları ve Çözümleri

Wordpress altyapılı sitelerde karşımıza çıkan bazı hatalar, kolay olmasına rağmen çözülememekte, bu…

Wordpress ile Kişisel Web Sitesi ve Portfolyo Sitesi Nasıl Yapılır?

Wordpress ile kişisel web sitesi yapmak ve portfolyo sitesi kurmak için yapılması…

Wordpress Eklentisiz Sosyal Medya Paylaşım Linkleri

Sosyal medya paylaşım butonları eklentisiz nasıl yapılır? Facebook, twitter gibi sosyal mecralarda içeriği paylaşan linkler nasıl verilir? Sosyal medya paylaşım butonu kodları nelerdir?

Wordpress SMTP Mail Ayarları Nasıl Yapılır?

Wordpress web sitenizde iletişim formu ya da yorumlar gibi otomatik olarak e-posta…