Wordpress Çoklu Dil Seçenekli Site Nasıl Yapılır?

Çoklu dil seçeneklerine sahip web siteleri genellikle firma siteleri veya ajans siteleri sahipleri ya da yazdığı içerikleri birden fazla dil ile yayınlamayı tercih eden bloggerlar, işlerini hem yerli dilinde hem de İngilizce veya diller dillerde sunmak isteyen tasarımcı, yazılımcı veya fotoğrafçılıkla ilgilenenler tarafından tercih edilebiliyor. Çünkü yerli ziyaretçilere ulaşmak kadar dünya genelindeki kullanıcılarla da buluşmak da kariyer için faydalı olabiliyor.
Wordpress’te Polylang veya Wordpress Multilingual gibi yabancı dil eklentileri var. Fakat Wordpress Multilingual ücretli bir eklenti. Polylang gibi ücretsiz eklentiler de işlerini tam anlamıyla yapamıyorlar. Bu tip eklentilerde muhakkak bir sorun oluyor. Google Translate eklentisi de doğru bir şekilde çeviremediği için zaten kullanılmaması gereken eklentiler arasında. Özellikle profesyonel bir iş yapıyorsanız.
[postlink id=”5723″ title=”Multisite Ağında Tek Bir Ortam Kütüphanesi”]
Wordpress kendi içinde çoklu site anlamına gelen Multisite özellliği barındırıyor. Tek bir kontrol paneli üzerinde birden fazla web sitesi kurmak için kullanabileceğimiz bu özellik varsayılan olarak pasif bir şekilde geliyor. Wordpress’te çoklu dil seçeneği ile ikinci bir dil eklemek, İngilizce dil seçenekli bir site yapmak, hatta ikiden fazla dil seçeneği yaparak farklı diller eklemek istediğiniz web sitesinin ana klasörüne gidin ve wp-config.php dosyasını açın. Dosya içerisine aşağıdaki satırı ekleyin.
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
Bunu ekledikten sonra Wordpress admin panelinde Araçlar menüsünün altında Network Setup (Ağ Ayarı) seçeneği görmelisiniz. Bu seçenekle bir site ağı yaratıyoruz ve çoklu dil seçenekli sitemizi hazırlamaya başlıyoruz.
Eklenti ile Çok Dil Seçenekli Web Sitesi Yapımı
Wordpress’te bir web siteniz varsa ve bu siteyi başka dillere de çevirmek istiyorsanız, ama uğraşmak istemiyorsanız, size güzel bir eklenti önereceğim. Bu eklenti sayesinde sitenizi istediğiniz dile otomatik olarak çevirebileceksiniz. Eklentisinin ücretsiz versiyonunda güzel özellikler olduğu gibi, ücretli versiyonunda da bir o kadar kullanışlı özellikler var. Önce ücretli versiyonunda ne gibi artı özellikler var, ona bakalım. Sonra da ücretsiz versiyonunu Wordpress web sitemize kuralım ve nasıl kullanıldığını görelim.
Popular Tutorials
Wordpress içeriğine eklediğiniz linkleri yeni sayfada açmak için çeşitli yollar var. Yeni…
Wordpress araç çubuğu veya diğer bir tabirle admin bar üzerindeki öğeler, eklediğimiz…
FTP ile Wordpress manuel güncelleme işlemi nasıl yapılır? Güncel Wordpress dosyaları FTP’ye nasıl yüklenir? Wordpress veritabanını güncellemenin yolları nelerdir?
Wordpress geliştiricisiyseniz her seferinde WordPress kurmak yerine, Wordpress’i sıfırlamak veya resetlemekle orijinal…
Wordpress ile kişisel web sitesi yapmak ve portfolyo sitesi kurmak için yapılması…
Ziyaretçilerin sayfanızda gezinmesini en çok kolaylaştıran bölüm şüphesiz ki navigasyon alanı. Wordpress’te…