Sıfırdan WooCommerce E-Ticaret Teması Nasıl Yapılır?

Sıfırdan WooCommerce E-Ticaret Teması Nasıl Yapılır?

Sıfırdan WooCommerce teması yazmadan önce Wordpress eklentiler sayfasına girip WooCommerce eklentisini indirmemiz ve etkinleştirmemiz gerekiyor. Etkinleştirdikten sonra WooCommerce kurulumunu yapıyoruz.

WooCommerce eklentisini kurduğunuzda, eklenti Mağaza, Ödeme, Hesabım, Sepet gibi otomatik olarak yeni sayfalar ekliyor. Dilerseniz Mağaza sayfasını menü olarak ekleyerek ulaşımı kolaylaştırabilirsiniz. Birkaç örnek ürün ekleyerek de Mağaza sayfasında ürünlerin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

[postlink id=”5273″ title=”Laragon ile Bilgisayarınıza Wordpress Kurmak”]

Yeni oluşturduğumuz temanın functions.php dosyasına aşağıdaki kodu yazarak, bu temanın WooCommerce de kullanacağını ifade ediyoruz. Böylece ürün sayfaları varsayılan olarak WooCommerce’in varsayılan şablonları ile eşleşecek.

function sg_woocommerce_support() {
    add_theme_support( 'woocommerce' );
}

add_action( 'after_setup_theme', 'sg_woocommerce_support' );

Tema klasörü içerisinde yeni bir dosya oluşturalım, ismi de woocommerce.php olsun. Oluşturduğumuz bu sayfanın içine de <?php woocommerce_content(); ?> kodunu yazalım. Böylece WooCommerce içerikleri bu sayfa üzerinde görünecek.

[postlink id=”5281″ title=”Adım Adım Sıfırdan Wordpress Teması Yapımı”]

Cart ve Checkout sayfaları birer sayfa olarak Wordpress’e eklenirler. Bu nedenle alışveriş sayfaları için ayrı bir Page Template oluşturmamız gerekiyor. template-shop.php ismiyle yeni bir dosya oluşturalım. Page.php kodlarını bu sayfaya taşıyalım ve sayfanın üst tarafına aşağıdaki kodu ekleyerek Page Template olarak görünmesini sağlayalım.

<?php /* Template Name: Shop Template */ ?>

Sonrasında eklentiler klasöründeki WooCommerce eklentisinin altındaki templates klasörünü kendi tema klasörümüze aktarıyoruz. Bu klasörü, kendi temamıza aktarmamızın nedeni WooCommerce tema dosyaları üzerinde düzenleme yapmak. Aktardığımız klasörün ismini de woocommerce olarak değiştirelim.

Wordpress önce tema klasörünün içerisindeki woocommerce klasörünün içindeki dosyalara bakar. Eğer burada ilgili dosyalar yoksa, eklenti klasöründeki templates klasörüne bakar. Tema içerisindeki woocommerce klasörüne sadece üzerinde değişiklik yapmamız gereken dosyaların bulunması yeterli, diğerlerini silebiliriz böylelikle.

Popular Tutorials

Wordpress Ana Sayfadaki Toplam Yazı Sayısını Değiştirme

Wordpress’te ana sayfadaki yazıların sayısı nasıl değiştirilir ve artırılır? Blog sayfalarındaki ve kategorilerdeki yazı sayısını değiştirmenin yolları nelerdir?

Wordpress Category Yazısı Nasıl Kaldırılır?

Category yazısı URL’ler SEO açısından da önemli olduğundan Wordpress kurulumlarında bu yazıyı…

Wordpress Shortcode Kullanımı

Wordpress’te shortcode nasıl yapılır? Shortcode nasıl oluşturulur? Functions.php’de shortcode oluşturmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Wordpress’te Shortcode ile Arama Formu Ekleme

Kısakodlar Wordpress’te büyük kolaylık. Aynı kodları tekrar tekrar yazmak yerine tek bir…

Wordpress Kurulumundan Sonra Yapılması Gereken 8 Kritik Madde

Wordpress’inizi kurdunuz, ancak her şey kurulumla bitmiyor. Kurulumdan sonra da yapmanız gereken…

Wordpress Özel Alan / Meta Box Kullanımı ve Advanced Custom Fields Eklentisi

Wordpress’te özel alanlar, hazırladığınız web sitesinin özel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Wordpress,…