Google Adsense ile Para Kazanma

Adsense, blogger sahiplerinin Google Adsense uygulamasından aldığı sitelerine eklediği birkaç satırlık kod ile hit sayısına ve tıklama sayısına göre para kazandığı bir çeşit reklam uygulamasıdır.
Google Adsense’den Para Kazanmak için Ne Gerekir?
Reklam sağlayıcılar arasında en çok para kazandıran siteler arasında ilk sıralarda yer alan Google Adsense uygulamasından para kazanmak için öncelikle sitenizin çok hit alıyor olması gerekiyor. Düşük ziyaretçi sayısı olan sitelerden para kazanmak uzun soluklu ve uğraştırıcı bir iş. Ancak düşük ziyaretçiye sahip bir blog yazarıysanız, özgün ve düzenli içerik girerek hitinizi artırabilirsiniz. Böylece Google Adsense kullanarak para kazanmaya da başlayabilirsiniz.
Google Adsense kullanabilmek için öncelikle Google’dan bir hesabınız olmalı ve google.com/adsense aracılığıyla web sitenizi kaydetmeniz gerekiyor. Web siteniz onaylandığı takdirde sitenize Google Adsense’in verdiği kodları ekleyebilir, reklam gösterimine başlayabilirsiniz. Onay süreci birkaç gün sürebilir. Bu sürede Google sitenizi inceler ve uygun olup olmadığına karar verir.
Web sitenizin dilinin ingilizce olması aranan bir şart değil, önemli olan özgün içerik ve yüksek hit. Türkçe içerikli sayfaların da iyi işler yaptığını biliyoruz. Önemli olan düzenli içerik girilmesi, sayfa altyapısının, yani iskeletinin düzeyli olması ve Google tarafından sevilmesi.
Konumuz hangi konularda web sitesi kurmanız gerektiği ile ilgili olmadığından, zaten bir web sitenizin olduğunu varsayıyor ve adsense’in özelliklerinden konuşmaya devam ediyorum. Google Adsense, statik reklamların yanısıra etkileşimli bir reklam ağına sahip olduğu için çok daha kullanışlıdır. İnternette aradığınız bir ürün, Google Adsense reklamlarını kullanan başka bir web sitesinde karşınıza çıkabilir. İşte bu adsense uygulamasının en güzel ve çarpıcı özelliğidir. Reklamlar kişi ile birebir ilgili olan reklamları gösterir.
Google reklamları kasacağım diye sayfanızın her yerini reklamlarla doldurursanız, bu Google’ın hoşuna gitmeyecek ve sayfanızı askıya alabilecektir. Sadece para kazanayım düşüncesi ile açtığınız birkaç sayfalık bloglarla başvuru yapmamalısınız. Hiçbir şeyi abartmamak gerekli. Sayfanıznı tasarımı düzgün olmalı ve Google reklamlarını sayfanın içine düzgünce yerleştirmeli, bu reklamlar kullanıcıyı rahatsız edecek şekilde olmamalı. Google’ın belirlediği bu kuralların dışına çıktığınız takdirde, bu ihlal olarak sayılır ve sayfanız üzerinde işlemler yapılmasına neden olabilir.
İnternet siteniz Google tarafından onaylandıktan sonra reklam kodlarını sayfanıza yerleştirmeniz istenir. Google Adsense’in verdiği ölçülerde bir alana reklam kodlarını yerleştirerek reklam gösterimlerine başlayabilirsiniz. Önce bir reklam birimi oluşturmalısınız. Reklamlarım sekmesinden Yeni reklam birimi seçeneğini seçin. Yeni oluşturduğunuz reklam birimini isimlendirdikten sonra web sitenize yerleştireceğiniz reklam boyutunu seçin. Kaydet ve kodu al butonu ile karşınıza çıkan reklam kodunu web sitenizin kodlarının uygun bir bölümüne yapıştırın.
Reklamı koyduğunuz alanda görüntülenen reklam, ziyaretçiyi olumsuz olarak etkilememelidir. Sayfanızda içerikten çok reklamın görünmesi, reklamın sayfa tasarımından gözle görülür biçimde ayrılmaması, sayfayı dağınık göstermek siteyi ve reklamları olumsuz etkileyebilir. Bu durum kullanıcıların siteyi aradıkları bilgiye ulaşamadan terk etmelerine de sebep olabilir.
Web sitenizi iyi analiz etmeli ve kullanıcıların dilinden anlamalısınız. Reklam boyutları da kullanıcıların ilgisini çekmesi açısından önemlidir. Google’a göre, iyi okunabildikleri ve farkedilebildikleri için geniş reklam türler, dikey reklam türlerinden çok daha iyi kazandırır. En çok kazandıran Google Adsense reklam boyutları şunlardır: 336×280, 300×250, 728×90, 300×600 ve akıllı telefon ile mobil cihazlarda 320×100 en iyi reklam boyutlarıdır.
Adsense ile Kaç Para Kazanılır?
Adsense gösterim başına bir fiyat veriyor olsa da, tıklama başına daha çok kazanç getirir. Ancak elbette sabit bir fiyat vermek sözkonusu değil. Bu her siteye, her reklama göre değişkenlik gösterir. Ancak, adsense reklamlarıyla faturalarını çıkaranlar, hatta kiralarını çıkaranlar bile var. Önemli olan Google standartlarında yüksek hite sahip bir siteye sahip olmak.
Popular Tutorials
Google Keep en çok kullandığımız not alma uygulamaları arasındadır. Günden güne kendini…
Video projelerinizde, sosyal medyada video içerikli görüntüler oluştururken ya da sunumlarınızda videolara…
Wikipedia’ya, Türkçe ismiyle Vikipedi’ye VPN’siz, DNS ve Proxy kullanmadan nasıl girilir? Programsız Wikipedia nasıl açılır?
Google Analytics‘i web sitemizin istatistiklerini tutmak için kullanıyoruz. Peki referrer spam trafik…
İnternet bağlantısı yavaşsa ve hızlandırmak için yol yordam arıyorsanız bilgisayarın DNS ayarlarını…
Bir süredir ev interneti olarak Turkcell Superonline Superbox kullanıyorm. Bu yazıda Turkcell…